A 1960’s designer house, with a guest flat and a swimming pool,
on the seashore with a 180° view over the Bay of Sanary
Toulon, VAR provence-cote-dazur 83000 FR

Location

This west-facing house, part of a closed residential estate on the coast, has a 180° view looking out over the Bay of Sanary and stretching as far as the islets south of Marseille. The beach extends directly in front of the garden, the little port of Le-Brusc is within walking distance and the picturesque village of Sanary, renowned for its market, can be reached in 15 minutes by bike. For those wishing to travel further, Toulon TGV train station is 20 minutes’ drive away and Marseille international airport about an hour away.

Description

A large set of remote-controlled gates open off of the sea road into a closed residential estate. A driveway leads to the entrance to this property which looks directly out over the sea. The contemporary house, constructed from stone paving, is bordered by a large terrace with a sea view as well as a swimming pool area, protected from the Mistral winds by large picture windows. A gate below the house opens on to the pedestrian pathway going along the seashore and, a few metres further on, on to a curved bay, ideal for taking a dip in the sea. Cars can be parked in the driveway or in the garden, the latter having a garage.

The house

Constructed in the 1960’s, this 3-storey house comprises a vast main flat, laid out over the ground and first floors, above a basement, spanning approx. 130 m², which could be converted. There is also a guest flat, spanning approx. 70 m² and flanking a small private garden, all laid out below the main house.


Ground floor
The house can be reached via the east section of the paved garden, shaded by a tall pine tree. The entrance hall is followed by an adjoining vast lounge, spanning almost 70 m². Paved with a light-coloured marble, it features a fireplace, also made of marble. Two large picture windows look out westwards over the sea, just a few metres away. A shelf unit integrated into the structure forms a separating wall with a dining room which is extended by a veranda that also looks out over the sea. Two doors communicate not only with the lounge, but also with the vast outdoor terrace. A kitchen, a small study and a toilet are also laid out on this level. The kitchen communicates with a vast garage, where a little stairway provides access to a vast basement. The light, plain decoration adds to the feeling of spaciousness.
First floor
The stairway steps, like all the floors on this level, are made of black marble. This floor is taken up by five bedrooms, three of which are laid out on the west side and open on to a vast terrace looking down on to the sea. Each one has its own little shower room. A smaller bedroom is right next to the stairway and the last one, laid out lengthways, is currently used as a bedroom for young children. The latter two rooms look out over the east section of the garden. A bathroom, a toilet and a dressing room are also to be found on this level.

The guest flat

Laid out below the house and spanning a surface area of approx. 70 m², this guest flat comprises a room, with lounge and dining room areas, a large bedroom, a kitchen which is also an entrance hall, as well as a shower room, with a toilet. It is paved throughout with white marble. Laid out in a U-shape, the flat delimits a little private courtyard, protected by a tall hedge.

The garden

This completely paved garden spans just under 1,000 m². It is laid out around the house, with a driveway that goes from the entrance gates to a wooded area, used as a garage, and to the entrance to the house on the east side. A narrower driveway goes around the house and alongside the swimming pool to the large terrace, an outdoor living room dominating the sea. A flight of steps goes from there down to the west side of the house, giving access to the guest flat’s small private garden, to the vast basement as well as to a wooden gate that opens directly on to the beach just a few metres away. The swimming pool is enclosed on three sides by hedges and, on the side from which the Mistral blows, by a wall with large picture windows, making it possible to use this area for a large part of the year.

Our opinion

Impossible to be nearer to the sea, the major asset of this vast house is its location, with an unobstructed view over the Bay of Sanary. The cycle path going along the seashore passes in front of the residential estate, whilst the Cap-Sicié mountain range and Janas Forest provide a wide variety of nearby hiking trails. This house could be a real haven for relaxing during the holidays or a permanent home, where residents live in harmony with the sea and the seasons all year round.

2 900 000 €
Fees at the Vendor’s expense


See the fee rates

Reference 469447

Land registry surface area 927 m2
Main building surface area 320 m2
Number of bedrooms 6
Outbuilding surface area 165 m2

French Energy Performance Diagnosis

Consultant


Denis Béraud +33 1 42 84 80 85

contact

Share

send to a friend Pinterest linkedin Facebook

NB: The above information is not only the result of our visit to the property; it is also based on information provided by the current owner. It is by no means comprehensive or strictly accurate especially where surface areas and construction dates are concerned. We cannot, therefore, be held liable for any misrepresentation.

By continuing your navigation, you accept the use of cookies to offer you services and offers adapted to your centers of interest and to measure the frequentation of our services. Learn more