An elegant house, with a large garden and a covered pool,
in Plessis-Robinson, looking down on Sceaux
Plessis-Robinson, HAUTS-DE-SEINE paris 92350 FR

Location

In the west of Paris, in the Hauts-de-Seine department, the town of Plessis-Robinson borders the Vallée-aux-Loups Park (Wolves Valley Park). This vast park is not only home to a renowned arboretum, but also once belonged to François-René-de-Chateaubriand. It was here that the famous author wrote part of his “Memoires from Beyond the Tomb”. The town is only 8 km from the Porte-d’Orléans city gate. Reached via the N118, in the direction of Sèvres Bridge and the Seine embankments, and the N306, in the direction of Porte-d’Orléans, as well as via RER train line B, the centre of the French capital is but a good 30 minutes away. This house, however, is just a few minutes from the shops in the town centre. Sceaux’s Lycée-Lakanal is 3 km away as is the private Sophie-Barat school in Chatenay-Malabry.

Description

This property, set on the heights of Sceaux, is in the most verdant sector of the town, in a narrow, quiet, little-used street, less than 100 m from the Vallée-aux-Loups Park. Constructed in 1940, the house has been totally renovated. It comprises seven rooms and five bedrooms, spanning a total floor surface area of 220 m² over three levels. Outside, a lush, 1,000 m² garden surrounds a covered, heated, south-facing swimming pool. Further away, exterior terraces, an area laid to lawn and a sun terrace make it possible for residents to take advantage of the sun and the fresh air all year round. The little extra? An outside oven, just next to the main terrace, for cooking barbecues.

The main house

This large house, standing on the hillside with its roof dormers and its tiled roof, brings an English cottage to mind. Reflecting a contemporary style, it spans a garden level and a ground floor, topped with two upper floors. Its brilliant white facade features numerous openings, all offering a superb view over the Vallée-aux-Loups Park, Sceaux castle and its parklands below. Courtesy of lush, vertical vegetation, this property is perfectly secluded from the rest of the world. The vast garden is enhanced with several areas, ideal for relaxing, and leads, through the trees, to a covered, 5x10 m swimming pool, heated all year round.


Garden level
The garden level of the house is designed as an independent dwelling. Reached via the street, this large studio flat comprises a 27 m² bedroom, a bathroom, with a walk-in shower, and a kitchen. The bedroom is illuminated via a large picture window, opening on to a 50 m², private courtyard, laid out as a pleasant terrace. A boiler room is a short distance away.
Ground floor
The first level of the house, behind double entrance doors, is entirely given over to living areas. A fully fitted kitchen, reflecting a brilliant white from the floor tiles up to the ceiling, is enhanced here and there with several colourful touches of ultramarine. An archway divides the room into an eating area and a storage space with numerous cupboards. A 38 m², L-shaped lounge has a large number of windows, letting in copious amounts of through light. A straight, wooden stairway goes to the upper floors. Double doors open on to the house’s main terrace.
First floor
The first floor comprises a 17 m² bedroom, elegantly decorated with mahogany-coloured parquet flooring and a view of the garden. Embellished with a wardrobe and three windows, it is particularly bright. This south-facing bedroom adjoins a 12 m² study, with direct access to the garden.
Half-story
A small landing on an upper half-floor leads but to a vast, 15 m² bathroom, with a walk-in shower, two wash-hand basins and a window. This beige and grey room is extremely sober, its floor tiles bringing natural stone to mind. Behind, a door provides access to the balcony running alongside the house.
Second floor
The top floor of the house, under the rafters, is taken up by two bedrooms and a bathroom. The first, 15 m² bedroom features large, exposed beams, a wide skylight and a roof dormer. The second bedroom, of a similar size, has a dual aspect and a very special charm courtesy of its exposed roofing framework. Sandy-coloured parquet flooring creates unity between the two rooms. Further on, a 9 m² bathroom features a bath and tiles, reflecting pastel blue hues.

Our opinion

Here, Paris, within easy reach, is quite forgotten. Looking down on the valley, nestling in the midst of the vegetation, this property somewhat distant from civilisation resembles a perched estate. Tree branches cleverly conceal both the house and the covered swimming pool from the outside world. Fully renovated and transformed into a guest house much-appreciated by Parisians and travellers from the world over, this house exudes a charm tinged with provincial tranquillity. Wood and light, enhanced with tasteful decor, combine to create a serene, unpretentious universe where home comfort is the only motto.

2 180 000 €
Fees at the Vendor’s expense


See the fee rates

Reference 112823

Land registry surface area 1110 m2
Reception area40 m2
Living space220 m2
Number of rooms 7
Number of bedrooms 5
Possible number of bedrooms 5



French Energy Performance Diagnosis

Representative


Selim Isker +33 1 42 84 80 85

contact

Share

send to a friend Pinterest linkedin Facebook

NB: The above information is not only the result of our visit to the property; it is also based on information provided by the current owner. It is by no means comprehensive or strictly accurate especially where surface areas and construction dates are concerned. We cannot, therefore, be held liable for any misrepresentation.

By continuing your navigation, you accept the use of cookies to offer you services and offers adapted to your centers of interest and to measure the frequentation of our services. Learn more